Interviu Atlas: Din acest an oferim si transport maritim, aerian si feroviar

Cum vă numiți și care este rolul dumneavoastră în cadrul companiei în care vă desfășurați activitatea?

Ma numesc Iulia Hribal si sunt directorul general al companiei Atlas Imobiliare. Suna putin cam pompos si as prefera sa spun ca sunt mana dreapta a domnului Schuller in cadrul companiei. Rolul meu este atat unul administrativ, preluand o parte din atributiile domnului Schuller in acest sens (relatiile cu firmele colaboratoare, relatiile cu anumiti furnizori de servicii, relatia cu echipele noastre din punct de vedere organizatoric si administrativ), dar si unul comercial, intervenind in situatiile de criza sau in situatiile in care se stabilesc noi relatii comerciale cu anumiti clienti. Impreuna cu dl. Schuller vizitam anual clientii importanti si luam pulsul relatiei cu acestia, incercand sa o mentinem sau sa o imbunatatim.

Cum considerați că va evolua piața transportului expres în 2018? Care sunt provocările cu care vă confruntați?

Daca la sfarsitul anului trecut si inceputul anului 2017 piata transportului express a fost in declin din punct de vedere al preturilor si al calitatii serviciilor oferite in piata, din a doua jumatate a acestui an s-a resimtit o revigorare a acestei pietei.

Aceasta revigorare are legatura cu stabibilizarea pietei prin selectia naturala a transportatorilor. Cererea de transport este mai mare decat oferta de servicii in acest moment, lucru care a fost favorabil noua, prestatorilor de servicii. Consider ca in 2018 piata va fi in crestere prin dezvoltarea anumitor segmente de industrie, cum sunt industria de automotive specializata pe automobilele electrice, piata de retail online, piata de farmaceutice. Se preconizeaza ca pana in 2020 aceasta piata de transport express sa creasca anual cu cate 4 procente.

Provocarile majore cu care ne confruntam sunt legate de personal, de dificultatea de a angaja soferi de calitate care sa tina pasul cu cerintele inalte ale firmei noastre. De asemenea ni se pare tot mai restrictiv comportamentul statelor vest europene care incerca sa limiteze prezenta transportatorilor est europeni pe piata vest europeana de transporturi. Totusi, sustinem licentierea transportului de 3.5 tone, fapt care consideram ca ar duce, daca imi permiteti, la “cernerea” pietei de 3.5 tone.

Care sunt avantajele strategice oferite de compania dumneavoastră în vederea unei colaborări? 

Daca va referiti aici la o colaborare cu un partener subcontractor, atuurile noastre sunt plata la timp fara niciun fel de intarziere (in 10 ani de cand activam, nu am avut nici macar o zi de intarziere peste termenul de plata), preturi corecte, tratament corect al colaboratorilor in comparatie cu masinile din flota noastra. Compania noastra verifica zilnic numarul de kilometri efectuati de toate masinile pe care le avem in miscare (al noastre si ale colaboratorilor) si luam masuri prompte in cazul masinilor care au efectuat mai putin kilometri, din varii cauze.

Serviciile fac diferența. Care sunt atuurile companiei pe care o reprezentați? 

Cred ca de-a lungul celor 10 ani de activitate numele nostru a fost construit pe calitatea serviciilor. Avem dispecerat compus din 42 de oameni, cu serviciu de monitorizare 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Toate masinile noastre sunt monitorizate GPS pe un sistem unic de monitorizare si toate au sigurare CMR de minimum 25.000 euro/ masina. In plus, serviciile de monitorizare sunte personalizate conform pretentiilor si nevoilor clientilor nostri.

Anul acesta ne-am focalizat pe extinderea business-ului si prin deschiderea a 3 companii surori in Germania, Spania si Portugalia. Aceste companii surori au scopul de a optimiza relatiile cu clientii la nivel local, de a extinde portofoliul de clienti din aceste zone, dar si de a asigura miscare constanta flotei noastre. Este un punct in plus si in relatia cu firmele colaboratoare.

In plus, putem oferi din acest an servicii de transport maritim, aerian si feroviar, pe langa serviciul premium de curier on board pe care il facem deja apropae saptamanal.

Strans legate de calitatea serviciilor nostre sunt certificatele in domeniul calitatii pe care le detinem – ISO 9001, ISO 14000 si ISO 28000, certifcat special pe domeniul transporturilor, iar in acest moment suntem in plin proces de certificare TAPA TSR.

Vrei sa afli mai multe? SIMPLU. Vino si adreseaza-le personal intrebari celor de la ATLAS IMOBILIARE in cadrul celei de a patra editii a Conferintei Anuale a Transportatorilor Expres de Marfuri din Romania.

ATLAS IMOBILIARE este PARTENER OFICIAL la Conferinta Anuala a Transportatorilor Expres de Marfuri din Romania.

 Atlas Imobiliare este cea mai mare companie de transport expres din Romania, cu capital integral autoton, membra a Deutschen Wirtschaftsclubs Siebenbürgen. Compania ofera o gama larga de servicii de transport si logistice, incercand sa acopere in totalitate nevoile clientilor sai.