Interviu UTA ROMANIA: Oferim autonomie deplină în realimentarea cu carburanți pe întreg teritoriul european

Cum vă numiți și care este rolul dumneavoastră în cadrul companiei în care vă desfășurați activitatea?

Iulian Alexe, Country Manager UTA Romania

 Cum considerați că va evolua piața transportului expres în 2018? Care sunt provocările cu care vă confruntați?

Problema salariilor pentru angajații detașati va continua să pună mari dificultăți transportatorilor români, care vor trebui să găsească noi și noi metode pentru a-și crește eficiența, atât operațional, cât și din punct de vedere al costurilor. În plus, lipsa șoferilor profesioniști reprezintă și aceasta o provocare cu care transportatorii români, având un impact negativ asupra competitivității acestui sector important al economiei naționale.

Care sunt avantajele strategice oferite de compania dumneavoastră în vederea unei colaborări? 

Grupul german UTA este unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant și de servicii conexe pentru transportatorii de mărfuri și pasageri. Cardurile UTA asigură alimentarea cu carburant și servicii conexe, în peste 54.000 de locații partenere, în 40 de țări, iar UTA deservește peste 81.000 de companii client, are 400 de angajați si o cifră de afaceri anuală de 2.6 miliarde de euro, astfel ca suntem un partener foarte solid, pe care clientii nostri pot conta.

Cardurile si serviciile UTA au rate de downtime practic inexistente, iar în cazul unor situații neprevăzute avem linii permanente de comunicare și de rezoluție a oricăror incidente cu care clientii noștri se pot întâlni.

Unul din marile avantaje asigurate de cardurile UTA este faptul că asigură accesul la tarife preferențiale într-o rețea foarte largă de stații în Europa, eliminând dependența de un singur brand de stații de alimentare. Clientii nostri au astfel autonomie deplină în realimentarea cu carburanți și servicii auto pe întreg teritoriul european, avantaj foarte important atât pentru operatorii de flote de mari dimensiuni, cât și mai ales de catre transportatorii cu flote de dimensiuni medii sau mici si cu o diversitate si imprdictibilitate mai mare a rutelor pe care operează.

Cardurile UTA asigură și decontarea de taxe de drum, servicii de reparații auto, asistență de urgență și tractare și multe alte servicii pentru vehicule comerciale. În plus, UTA asigură servicii esențiale cum ar fi rambursarea de TVA și accize   la motorină, prin care companiile de transport își optimizează fluxurile de numerar.

Totodată, reprezentanții UTA pun accent pe particularizarea ofertei în funcție de specificul și nevoile fiecărui client în parte. Astfel, se oferă solutii concrete care duc la optimizarea rutelor de alimentare precum și furnizarea de modalități pentru a reducere costurile.

 Serviciile fac diferența. Care sunt atuurile companiei pe care o reprezentați? 

Serviciile UTA includ decontarea taxelor de drum, servicii de reparații auto, asistență de urgență și tractare și multe alte servicii pentru vehicule comerciale, precum și rambursarea de TVA și accize la motorină.

Companiile de transport pot obține prin intermediul cardurilor și serviciilor  UTA economii importante în costurile cu realimentarea cu carburanți.  La fel de important, cardurile UTA aduc termene de plată mult îmbunătățite pentru transportatori – printr-o singură factură bilunară pentru toate cheltuielile legate de vehicule, ce poate fi achitată în Lei sau Euro.

Mai mult, UTA Drive&Save®, soluția de management al flotelor auto, le asigură transportatorilor control maxim asupra costurilor, cu raportări detaliate de cheltuieli, analize de consum și sisteme de alertă timpurie ca instrumente de control.

Un alt aspect foarte important este faptul ca UTA oferă clienților săi cel mai avansat nivel de interoperabilitate pentru plata taxelor de drum la  nivel european, punând la dispoziția transportatorilor o gamă de soluții de plată și de OBU (aparate la bord) care acoperă marea majoritate a rutelor europene.

Clienții UTA au deja posibilitatea de a alege între aparatul interoperabil UTA MultiBox®, care poate fi folosit pentru taxele de drum din Franța, Spania, Portugalia și Belgia sau soluția Telepass EU pentru Franța, Spania, Portugalia și Italia, precum și Polonia (A4). In Scandinavia, soluția mai avantajoasă este aparatul  BroBizz®, care acoperă tunele, feriboturi și sosele în Norvegia, dar și poduri în Danemarca și Suedia. Pe măsură ce Uniunea Europeană avansează către un sistem de taxe de drum centralizat, UTA va oferi clienților săi o soluție EETS, prevăzută a fi lansată chiar în cursul acestui an.

Vrei să afli mai multe? SIMPLU. Vino și adresează-le personal întrebări celor de la UTA ROMÂNIA în cadrul celei de a patra ediții a Conferinței Anuale a Transportatorilor Expres de Mărfuri din România.

UTA ROMÂNIA este PARTENER OFICIAL la Conferința Anuală a Transportatorilor Expres de Mărfuri din România. 

UTA oferă soluţii complete pentru companiile de transport, la cel mai înalt standard de calitate, furnizând în același timp cel mai bun preț pentru carburanți. Soluţia de alimentare cu combustibil prin cardul UTA asigură accesul la peste 54,000 puncte de alimentare şi de servicii pentru flotele de camioane în 40 de state membre UE. Clienții UTA beneficiază de importante economii la combustibil prin discounturile aplicate în funcție de volum.

Experienţa, profesionalismul şi orientarea către nevoile clienţilor ne recomandă ca partener de încredere şi ne plasează în topul furnizorilor de carduri de combustibil.